ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΨΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΨΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτές οι ψητές τσίπς λαμβάνουν επαίνους εδώ και για καλό λόγο! Κάνουν τις πατάτες τηγανητές να δείχνουν αδιάφορες. Τουλάχιστον για τα παιδιά μου που τις καταβρέχουν σε λίγα λεπτά ως σνακ, και έτσι σπάνια έχω την ευκαιρία να τις στολίσω σε ένα σαλάτα (δείτε το άρθρο με τη σαλάτα Mezze τον Φεβρουάριο) ή σε μελιτζάνα παρμεζάνα, που είναι η προσωπική μου αγαπημένη.

Παρασκευή:
– Η φλούδα της μελιτζάνας είναι τρώσιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και προσθέτει επίσης υφή. Τώρα, μερικές φλούδες μελιτζάνας έχουν μια πιο σκληρή φλούδα, και τότε σας προτείνω να την ξεφλουδίσετε ώστε να μοιάζει σαν ρίγες.
– Χρησιμοποιώντας έναν αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε και τις δύο άκρες της μελιτζάνας, στηρίξτε την στη μεγαλύτερη άκρη και ξεφλουδίστε ένα ίντσα-πλάτος τμήμα από την κορυφή μέχρι το κάτω μέρος. Στη συνέχεια αφήστε ένα ίντσα πλάτος χωρίς να την ξεφλουδίσετε και ξεφλουδίστε το επόμενο ίντσα πλάτος και έτσι συνεχίστε μέχρι να κάνετε μια πλήρη περιφέρεια.
– Στη συνέχεια τοποθετήστε την κατά μήκος της και κόψτε τη σε ισόπαχα φύλλα 1/8″.
– Τοποθετήστε τα φύλλα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε τα γενναιόδωρα με αλάτι, τοποθετήστε άλλο ένα στρώμα φύλλων μελιτζάνας, πασπαλίστε με αλάτι και συνεχίστε έτσι μέχρι να τελειώσετε με όλα τα φύλλα μελιτζάνας.
– Αφήστε τα να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά για να απορροφηθεί το αλάτι και να τα απαλλάξει από όλο το υπερβολικό νερό.
– Σκουπίστε τα, στη συνέχεια βουρτσίστε και τις δύο πλευρές του κάθε φύλλου με ελαιόλαδο και απαλά πασπαλίστε με αλεύρι (δοκίμασα με κανονικό αλεύρι, ολικής άλεσης, σπερμέντ σπελτ, λειτουργούν όλα)
– Τοποθετήστε τα σε μία στρώση σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 375F για 15 λεπτά από τη μία πλευρά, αντιστρέψτε τα και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά από την άλλη πλευρά.
– Απλό, τραγανό, γευστικό νόστιμο!