ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ BUCKWHEATTO!

ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ BUCKWHEATTO!

Ξέχασα να το δημοσιεύσω πριν φύγουμε για την Άνοιξη. Ήταν ένα νόστιμο, γρήγορο και απλό τρόπος για να χρησιμοποιήσω τα φρέσκα λαχανικά που είχα στο ψυγείο πριν φύγω. Είχα ένα μεγάλο πακέτο φρέσκα λευκά μανιτάρια, μια καρότο, 1 μεγάλη καρπούζα, 2 κρεμμύδια φρέσκα και 2 κολοκυθάκια και μερικά αβγά. Κόψα την καρπούζα και το μεγαλύτερο μέρος της καρότος σε μπαστούνια που τα παιδιά χάρηκαν να τρώνε ενώ ετοιμαζόμουν για το δείπνο. Και τα υπόλοιπα πήγαν στο “buckwheatto”. Κυριολεκτικά ένα ριζότο φορτωμένο με μανιτάρια φτιαγμένο με κρυθρυπράλως αντί για ρύζι, κορυφωμένο με σοτέ κολοκύθια, τηγανητά κρεμμύδια και ένα αβγό με ποσέ.

Η συνταγή σερβίρει 3 μεσαίες μερίδες. Καταρχάς, κουτάλια το buckwheatto, το στρώνετε με κολοκύθια, ένα αβγό με ποσέ, στάξτε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με τηγανητά κρεμμύδια ή κρεμμύδια και μαιώστιλίζετε με μανιτάρια, αβγό με ποσέ, στάξτε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με τηγανητά κρεμμύδια ή χρησιμοποιήστε σαλιντόρες και πετρέλα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή 1 σχάρα, 2 ράβδοι σε λωρίδες και ψιλοκομμένο σκελίδα σκόρδο σε 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο, περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέστε 10 ουγγιά κομμένα φρέσκα λευκά μανιτάρια και αλατίστε καλά με αλάτι & πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.

2. Ρίξτε στο ίδιο τηγάνι 3/4 φλ. κορυδάλες, και σοτάρετε για 3-4 λεπτά για να αναδείξετε τη φουντούρα τους. Προσθέστε 1 κομματάκι ή περισσότερο ελαιόλαδο αν είναι πολύ ξηρό. Στη συνέχεια αργά ρίξτε 1.5 φλ. κοτόπουλο από κοκκάλους, ανακατεύοντας. Αφήστε να σιγοβράζουν ακάλυπτα σε χαμηλό θερμότητα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε άλλα 1/2 φλ. ζωμό εάν χρειαστεί. Ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, οι κόκκοι είναι μαλακοί αλλά ακόμα κρατούν το σχήμα τους και το κορυδάλες αισθάνονται κρεμώδες.

3. Ενώ το buckwheatto βράζει, σοτάρετε 2 λεπτοκομμένα κολοκύθια σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

4. Όταν μαγειρεύετε τα μανιτάρια, βράστε 3 αβγά σε ένα ακρό βραστό νερό με 1 κουτάλι της σούπας ξύδι για 3 λεπτά. Αμέσως βουτήξτε σε παγωμένο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα.

5. Τηγαναίτε ένα άλλο κρεμμύδι ή σχάρα, λιαστώσε το σε λίγο λάδι αβοκάντο και ψιλοκόψετε λίγο μαιντανό.

Απόλαυσε!