Φαίνεται ότι για τις επόμενες μερικές ημέρες το IG μου θα πρέπει να είναι κάτι μετά από

Φαίνεται ότι για τις επόμενες μερικές ημέρες το IG μου θα πρέπει να είναι κάτι μετά από την καταιγίδα αερα των τελευταίων 3 ημερών που έριξε πολλά από τα φρούτα του

Αυτή η φέτα λεμονιού ή τα μπάρες λεμονιού πήραν θετική κριτική από την οικογένεια, οπότε μοιράζομαι τη συνταγή εδώ.

Συστατικά για την βάση:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125gr αβγά
1/2 κουταλάκι αλάτι
30gr άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα:
5 αυγά
ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
3/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη κάστορα
1/4 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι

Τρόποι:
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160°C και βουτυρώστε ένα ορθογώνιο ταψί μεγέθους 18 x 28 εκατοστά ή 7 x 11 ίντσες με βούτυρο. Επικαλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος για εύκολη αφαίρεση.

Σε ένα μηχανήμα φαγητού, βάλτε όλα τα συστατικά για τη βάση και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν και να μοιάζουν με λεπτοκόμματα. Ανακατέψτε αυτό το μείγμα στο ταψί, εξομαλύνετέ το ομοιόμορφα και πιέστε το καλά όπως όταν φτιάχνουμε μπισκότα. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι η χρωματισμός να γίνει ανοιχτά καφέ.

Ενώ η βάση είναι στο φούρνο, ξεκινήστε την προετοιμασία της κρέμας ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού στο ίδιο μηχανήμα φαγητού. Χτυπήστε το μερικές φορές μέχρι η ζάχαρη να γίνει ανοιχτά κίτρινη.

Μετακινήστε αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά. Τώρα προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατέψτε απαλά με ένα ψαλίδι και τέλος προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά πριν το ρίξετε στην ψημένη βάση. Ψήστε ξανά για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να στρώσει η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει πριν το αφαιρέσετε και να το κόψετε. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρετε.