ΖΥΘΟΠΑΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

ΖΥΘΟΠΑΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ
Νομίζω ότι αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να μοιραστεί με όλους τους φοιτητές πρώτου έτους. Χρησιμοποιεί μόνο υλικά από την ντουλάπα, είναι θρεπτικό και είναι ένα γεύμα με μία κατσαρόλα. Bonus: είναι θρεπτικό και παρηγορητικό όπως το σπίτι.

Πράγματι, είναι η αδελφή της νύφης μου που μου έμαθε μια εκδοχή αυτής της συνταγής όταν έφυγα από το σπίτι για την κολέγιο στη Γαλλία. Θυμάμαι ότι έτρωγα από αυτό μήνες, η καλύτερη λύση για ένα φοιτητή! Απλά έπρεπε να σοτάρω λίγα σκεπαρνίσματα σκόρδο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, να προσθέσω ένα κύβο κοτόπουλου, μερικές κ.σ. πάστα ντομάτας και ένα φύλλο δάφνης. Όταν όλα ζεσταινόντουσαν, πέρασα το βρασμένο ζυθοπανο σε λίγο από το νερό της βραστής του και τελείωσα!

Ήρθε η πανδημία, χρειάστηκα ένα θρεπτικό γεύμα από τη ντουλάπα για τις μέρες που δεν υπήρχαν φρέσκα τρόφιμα (εξακολουθεί να φαίνεται ανεπίτρεπτο…), και έτσι αντάλλαξα τον κύβο κοτόπουλου με ζωμό κόκκινου κρέατος, πρόσθεσα τα ϡρεβίθια για περισσότερη πρωτεΐνη, και τσί-τσί-πέπερι για λίγη πικάντικη γεύση. Και συνειδητοποίησα ότι είναι τόσο κοντά στην κλασική ρωμαϊκή πάστα ε κεκι, εκτός από το δεντρολίβανο και τις αντσούγιες.Από τότε αυτό το γεύμα έχει γίνει μέρο ψητών γευμάτων/δειπννών μας. Σήμερα όταν έπρεπε να ρίξω μέσα κάποια φύλλα ρίγανης καθώς προσαρμόζομαι να βρω όσες περισσότερες χρήσεις γίνονται δυνατές για τη φρέσκια ρίγανη που έχω. Και δουλεύει εξαιρετικά καλά!

1.5 φλιτζάνια μικρής πάστας (κομμένα σπαγκέτι που είχα λειτούργησε τέλεια)
1 κουτί ρεβίθια, αποστραγγισμένα και ξεπλυμένα (15 ουγκιές)
1 κουπαρ ζωμό κόκκινου κρέατος
4 σκεπάρνισμα κρεμμύδια, λιωμένα
7 κ.σ. πάστα ντομάτας
3/4 κ.γ. αλάτι ή γεύσης
1/2 κ.γ. τσί-τσί πέπερι
1 φύλλο δάφνης
Μερικά φύλλα φρέσκου ρίγανη (προαιρετικό)
Ελαιόλαδο

Πως να μετατρέψετε αυτά τα υλικά σε αγνή καλαισθησία για 3-4 άτομα σε λιγότερο από 30 λεπτά >>> στο βίντεο.