Αυγό Βραστό σε Ψημένο Ντομάτα και Τοστ Κόκκινης Πιπεριάς

Αυγό Βραστό σε Ψημένο Ντομάτα και Τοστ Κόκκινης Πιπεριάς

Απλή νοστιμιά που με κινητοποιεί να ψήνω μεγάλες ποσότητες λαχανικών και να τα χρησιμοποιώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ως συνοδευτικά, σε σαλάτες, ή σε τοστ με ένα αυγό βραστό όπως εδώ.

Χωρίστε στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και ψήστε 3 κόκκινες πιπεριές μέχρι να μαυρίσουν. Αφήστε να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τις. Η κοπή στη μέση και η αφαίρεση των σπόρων από τις πιπεριές βοηθάει στο ξεφλούδισμα. Σε ένα φούρνο, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, 8 μικρές ντομάτες κομμένες στη μέση, και 1 κεφάλι σκόρδο με την κορυφή του κομμένη. Αλατίστε τις πιπεριές με σκόνη σκόρδου και αλάτι. Ρίξτε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα ρίγανης και αλάτι στις ντομάτες και το κεφάλι σκόρδου. Στάξτε με ελαιόλαδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να επικαλύψετε ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά χωρίς να χρησιμοποιήσετε υπερβολικές ποσότητες λαδιού. Ψήστε στους 190 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.

Σε απαλό σιγοβράσιμο νερό, προσθέστε 1 κ.σ. ξύδι, ανακατέψτε για να δημιουργήσετε ένα ορυκτή στρόβιλο και αφήστε απαλά να πέσει το αυγό χρησιμοποιώντας ένα μικρό σίτα. Η σίτα αφαιρεί τις ίνες και το ξύδι βοηθάει το αυγό να κρατήσει τον στρογγυλό του σχήμα. Ψήστε το καλύτερο σας ψωμί, απλώστε τις πιπεριές, προσθέστε το αυγό βραστό και περιτριγιρίστε το με τις ντομάτες. Στάξτε με ελαιόλαδο εκεί που ψήθηκαν οι πιπεριές και οι ντομάτες. Προσθέστε φέτα, βάλτε λίγα φύλλα ρόκα στρωμένα με ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Και η νοστιμιά σας περιμένει!