Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΑΛΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα με Maftoul κόκκους και πράσινα φύλλα είναι εμπνευσμένη από

Η εποχή των σαλάτων είναι εδώ! Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα με Maftoul κόκκους και πράσινα φύλλα είναι εμπνευσμένη από 2 από τις αγαπημένες μου σαλάτες:
– το ψημένο μπρόκολο με γλυκό και ξινό dressing με βούτυρο γάλακτος που αγαπούσα να τρώω στο εστιατόριο @woodstacknj
– και τη σαλάτα κουσκουσοειδών της Αμερικής @testkitchen με αρακά, δυόσμο, φέτα και μαριναρισμένα κρεμμύδια.

Χρησιμοποίησα ολικής αλέσεως kουσκουσοειδή, την έκδοση με ολικές σιτάρια του κουσκουσοειδούς, και πρόσθεσα πολλά ανοιξιάτικα λαχανικά: πράσινα φασολάκια (1 φλιτζάνι) και αρακά (1 φλιτζάνι) που βράστηκα γρήγορα, σπαράγγια (1 μπουκέτο) και μπρόκολο (1 κεφάλι) που ψήθηκα σε καυτή σχάρα, φύλλα κόκκινου λάχανου (3 ή 4) και κρεμμύδια (2) που μαρίναρα γρήγορα σε κόκκινο κρασί ξίδι (1/3 φλιτζάνι) και ζάχαρη (2 κ.σ.), και φρέσκο ρόκα (2 φλιτζάνια) και δυόσμο (3/4 φλιτζ.) για ένα φρέσκο και πιπεράτο στοιχείο.

Ο Maftoul είναι λίγο μεγαλύτερος και έχει περισσότερη τραχύτητα από τον βόρειο αφρικανικό κουσκουσοειδή. Μαγείρεψα ένα ολόκληρο πακέτο (250γρ) ξεκινώντας πρώτα με το ψήσιμο των κόκκων σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά, και προσθέτοντας στη συνέχεια 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Το έφερα στο βρασμό, το κάλυψα και μείωσα τη θερμοκρασία στο χαμηλό, μαγείρευσα για 15 λεπτά.

Για το dressing, χρησιμοποίησα το χυμό μαρινάρισμα από τα κρεμμύδια και το λάχανο (~3 ή 4 κ.σ.) και το ανακάτεψα με βούτυρο γάλακτος (1/3 φλιτζ.), μουστάρδα ντιζόν (1 κ.γ.), ελαιόλαδο (2 κ.γ.), αλάτι (3/4 κ.γ. ή περισσότερο για τη γεύση), και λίγα κόκκους μαύρου πιπεριού.

Ολοκλήρωσα τη σαλάτα πασπαλίζοντας περίπου 1/2 φλιτζάνι ελληνική φέτα και 1/2 φλιτζάνι ψημένα φιστίκια.

Φρέσκο, νόστιμο και θρεπτικό ταυτόχρονα! Λεπτομερείς οδηγίες στις Stories και στην ανάρτηση «Σαλάτες»